maanantai 5. elokuuta 2013

Medusan Sinetti (The Bourne Ultimatum), 2007


Kun vauhtiin pääsee niin mitäs sitä lopettamaankaan, kolmas ilta ja kolmas osa Jason Bournen seikkailuja (ks. myös aiempien osien arvosteluni). Nyt kun olen katsonut kaikki kolme leffaa peräkkäisinä päivinä, täytyy kyllä sanoa, että en suosittele samaa muille. Olin odottanut, että kolmas leffa nousisi selkeästi kahden aiemman yläpuolelle, onhan se päässyt IMDb:n listallakin kunnioitettavasti top 200 joukkoon. Pienoiseksi pettymykseksi täytyy kuitenkin sanoa, että elokuva noudatti edelleen hyvin pitkälle samaa kaavaa kuin kaksi edellistäkin osaa. Jos oikein kärjistetään, niin voisi sanoa, että tässä on tehty sama elokuva kolmeen kertaan. Kannattaa siis pitää hieman väliä elokuvien katselujen välillä niin ei pääse "puutumaan".

Bourne juoksee taas kerran pakoon takaa-ajajiaan ympäri maailmaa ja selvittää menneisyyttään. Edellisten jaksojen pahikset on korvattu uusilla ja hyvin samanlaisilla. Elokuva ei pidä sisällään myöskään mitään yllättäviä juonenkäänteitä vaan se on hyvin suoraviivaista toimintaa hyvikset vastaan pahikset periaatteella.

Kritiikistäni huolimatta elokuva oli mielestäni hyvä, kuten olivat kaksi aiempaakin osaa. Ne tosin olivat ”vain” hyviä, eikä esiin noussut mitään erityismaininnan arvoisia asioita (lisäksi en ole autotakaa-ajojen ystävä, mielestäni ne vain tuppaavat olemaan ylipitkiä ja hieman tylsiä). Ennakko-odotukseni olivat ehkä vain turhan korkealla, sillä trilogian elokuvat ovat genressään saaneet esim. IMDb:ssä todella hyvät arvostelut.



Perustoimintaa siis, painottuen enemmän takaa-ajoihin kuin ammuskeluun. Elokuvat rakentuvat toistensa päälle, joten suosittelen katsomaan ne kaikki jos katsoa aikoo, tästäkin elokuvasta menisi paljon ohi jos ei olisi aiempia kahta nähnyt.

Arvosana: 7/10

This is Jason Bourne, the toughest target that you have ever tracked. He is really good at staying alive, and trying to kill him and failing... just pisses him off.”
-Pamela Landy

 The Bourne Ultimatum
(2007) on IMDb

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti