sunnuntai 4. elokuuta 2013

Medusan Isku (The Bourne Supremacy), 2004


Pitihän tämä Medusan Verkko –elokuvan jatko-osa sitten katsoa heti seuraavana päivänä. Elokuva on oikeastaan suoraa jatkoa ensimmäiselle elokuvalle, joten suosittelen ehdottomasti katsomaan sen ennen tätä, muuten osa juonikuvioista menee todennäköisesti ohi.

Elokuva on juoneltaan ja rakenteeltaan hyvin samanlainen ensimmäisen elokuvan kanssa. Bournen menneisyys löytää hänet ja hän on pakotettu päättämään ensimmäisessä elokuvassa vielä auki jääneet kohdat historiastaan. Tiedossa on taas takaa-ajoja ja kissa-hiiri-leikkiä koko rahan edestä kun Bourne yrittää selvittää asioitaan pitkin Eurooppaa ja kulloisenkin maan poliisivoimat, CIA ja eräs vaikutusvaltainen rikollinen yrittävät kaikki saada Bournea hengiltä.

Valitettavasti minulla ei ole elokuvasta oikein mitään sanottavaa. Samat asiat pätevät pitkälti tähän jatko-osaan kuin ensimmäiseenkin, mitään erityistä sanottavaa elokuvasta ei jää. Paitsi että ehkä ensimmäisen osan ilmeettömään näyttelyyn verrattuna, Damonin suoritus käy parissa kohtauksessa jopa vähän vaivaannuttavan puolella. Kyseessä on siis edelleen perustoimintaa, jossa saatetaan päätökseen ensimmäisen elokuvan juonikuviot. Paikoin elokuva muistuttaa ensimmäistä osaa niin paljon, että voisi puhua samasta elokuvasta. Tässä mielessä elokuvien katselun väliin kannattaa ehkä jättää vähän enemmän väliä.

Arvosana: 7/10

Kirill: You told me I had one month off.
Gretkov: You told me Jason Bourne was dead.

 The Bourne Supremacy
(2004) on IMDb

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti